+38 (057) 65 3-27-07

+38 (044) 505-05-88

info@rostagro.com.ua

marketing@rostagro.com.ua

Меню

Благодарка Одеська


Оригінатор: Селекційно-генетичний інститут — Національний центр насіннєзнавства та сортовивчення (м. Одеса).

Автори: М.А. Литвиненко, Н. О Гончарук, О.М. Пташенчук та ін..

Господарські та біологічні характеристики: 
Високоінтенсивного типу, універсального використання на різних агрофонах.
Генетичний потенціал урожайності досягає 115-120 ц/га. У державному сортовипробуванні в гостро посушливому 2007 р. середня врожайність склала – 65,0 ц/га, що на 4,5 ц/га, або 7,4 % вище національних стандартів. Поєднує високу продуктивну кущистість (780-920 продуктивних стебел на 1 кв. м.). Крупний добре озернений колос (62-82 зерен на колос)
Середньостиглий. Вегетаційний період 282-287 діб.
Середньорослий – 97-102 см. Стійкий до вилягання, осипання та проростання зерна в колосі.
Вище середній рівень морозо-зимостійкості 97-8 балів). Посухо-жаростійкість підвищені (7-8 балів).
Характеризується польовою стійкістю до найбільш поширених хвороб у балах: бура іржа — 4-5, стеблова іржа – 4-5, борошниста роса 4-5, сажкові хвороби 3-4, підвищена толерантність до вірусу жовтої карликовості ячменю (ВЖКЯ) 
Якість зерна: відповідає вимогам до сильних пшениць. Вміст білка 13,7 – 15,1 % вміст клейковини 29,9 – 31,2 %. Сила борошна 390-474 о. а., загальна оцінка хліба – 4,9-5,3 бала. 
Апробаційні ознаки. Різновид еритроспермум, колос білий, остистий, циліндричної форми, крупний 8-11 см, середньої щільності, плече у нижньої колоскової луски, середнє за розміром і скошене за формою, зубець середньо зігнутий.
Агротехнічні вимоги: має високу позитивну реакцію на підвищення агрофону та має відносно високий нижній поріг врожайності на низькому агрофоні та відхилення технології вирощування.
Особливості сорту: на сорті ефективно реалізуються всі заходи інтенсифікації вирощування, передатний для умов зрошення.

У реєстрі сортів рослин України з 2010 року, рекомендований для вирощування в степовій та лісостеповій зонах України.

Метки:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *